Bye 2017 – Hello 2018!

Jeetje, wat is dit jaar snel voorbij gegaan en wat is er veel gebeurd! Nog een paar dagen in het jaar 2017, dus even goed om stil te staan bij wat er allemaal in 2017 is gebeurd en wat er allemaal komen gaat in 2018. 

2017, het jaar waarin ik echt begon met ondernemen en mijzelf heb ingeschreven bij de kamer van koophandel. Ik heb altijd in loondienst gewerkt, dus het ondernemen was een hele uitdaging. Maar wat heb ik veel geleerd! Ik ben er nog niet, maar ik ben wel heel trots op wat ik tot nu toe heb bereikt. Helemaal zelf mijn website gemaakt. Oké, het ging niet altijd even makkelijk en ik wil nog wat dingen aanpassen en verbeteren. Maar hé, ik heb het toch maar even gedaan!

En ook heb ik veel leuke shoots mogen doen! Gelukkig maar, wat dat is het natuurlijk wel heel belangrijk als je zelfstandig bent en ik vind dat gewoon het leukste van mijn baan. Het contact met klanten, zorgen dat ze mooi op de foto komen en blij worden van de foto’s die ze krijgen. Daar doe ik het voor en ik geniet daar enorm van. Zo fijn als klanten weer terugkomen voor een shoot, maar dit jaar heb ik ook nieuwe klanten mogen fotograferen, zo leuk!!

Ik heb altijd met collega’s gewerkt, maar nu ik ondernemer ben werk ik voornamelijk alleen. Heerlijk, wat je hoeft er niet altijd tip top uit te zien als je thuis werkt, hihi. Maar ik heb gelukkig dit jaar heel veel andere leuke fotografen en ondernemers mogen ontmoeten. Supergezellig om bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen. Zo heb je toch nog collega’s waarbij je terecht kan!

Ook heb ik een aantal leuke en leerzame workshops gevolgd. Ik vind het altijd belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Maar ook door boeken te lezen en gesprekken met andere ondernemers hebben mij veel gebracht. Kortom 2017 was een jaar van veel groei en ontwikkelingen!

En nog een paar dagen en dan is het alweer 2018! Een jaar waarin ik nog meer hoop te groeien in het ondernemen. (SEO, is nog een beetje abracadabra voor mij). Een nog betere workflow ontwikkelen, gelukkig krijg ik daar steeds meer handigheid in, maar het kan altijd beter. Erik hoop weer veel leuke shoots te doen! Er staat al een bijzondere shoot in de agenda; Mijn eerste bruiloft!!! Ik heb daar echt superveel zin in! Ook wel erg spannend, maar ik denk dat het een supermooie ervaring wordt en wie weet smaakt dit wel meer naar bruiloften! En ik heb nog zoveel meer leuke ideeën waar ik in 2018 aan hoop te kunnen werken zodat ik het kan delen met jullie!

Kortom, jullie zijn nog lang niet van mij af! 😉 Voor nu wens ik jullie een hele fijne jaarwisseling en een heel mooi 2018!!


Foto gemaakt door Gea van Blooming Picture.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *